Saate gönül vermiş tüm arkadaşlara öncelikle merhaba Foruma yeni üye oldum belkide bu sorunun daha önce benzerleri soruldu. Sorulduysa lütfen kusuruma bakmayın. Şimdi benim üç adet seiko 5 saatim var hani şu son yıllarda çıkanlardan arkası şeffaf olanlardan. Neyse ben bu saatlerin iki tanesini kolleksiyon amaçlı takmadan bir yerde muhafaza etmek istiyorum. Haliyle saatler aylarca belkide yıllarca çalışmıyacak.Tıpkı uzun yıllar çalışmayan bir otomobilin motoru gibi saatlerin mekanizmasın da kendiliğinden bozulma deforme olma gibi bir durum olurmu yoksa ara sırada olsa çalıştırmam mı gerekir. Lütfen bilgili uzman arkadaşların cevaplarını bekliyorum...
teng
Mesaj Sayısı: 5338 Kayıt tarihi: 05/07/09 Yaş: 55 Nerden: İstanbul
Teng'e katılıyorum. belirgib bir deformasyon ve bozulma olmaz. sadece hassasiyetini kaybedebilir saat. Ufak bir temizlik ve bakımdan sonra eski haline döner.
Şu sürekli çalışma meselesini bende merak etmişimdir. Hatta internette bir saat sitesinde okumuştum vakti zamanında, 30 küsur yıl durmaksızın ve bakım olmaksızın çalışan bir Rolex varmış. Şehir efsanesi olması da büyük bir ihtimal ama. Hiç durmaksızın çalışabilirlermi??
teng
Mesaj Sayısı: 5338 Kayıt tarihi: 05/07/09 Yaş: 55 Nerden: İstanbul
Şu sürekli çalışma meselesini bende merak etmişimdir. Hatta internette bir saat sitesinde okumuştum vakti zamanında, 30 küsur yıl durmaksızın ve bakım olmaksızın çalışan bir Rolex varmış. Şehir efsanesi olması da büyük bir ihtimal ama. Hiç durmaksızın çalışabilirlermi??
Bence olabilir, ama zamanı ne kadar doğru gösteriyordur o ayrı.
_________________ eppur si muove
sazcı67m
Bu konuda pek bilgim yok ama mesajları okurken aklıma geldi. Bu saatler sürekli çalışır halde bırakılamaz mı? Bunun bir zararı olur mu?
Sürekli çalışır olarak nasıl bırakacaz pek anlayamadım. Saat durduğu yerde en fazla azami üç dört gün çalışır benim bildiğim. Çok eskilerden saat satan dükkanlarda şimdi varmı bilmiyorum. Otomatik tarzı saatlerin vitrinde sergilenmesi için elektrikle çalışan dönerli standlar vardı. Bu sayede saatler hem müşteriye cazip gelir hemde mekanizmaları durmazdı. Öyle bir sistemden mi bahsediyorsunuz?