| | TAG Heuer Pendulum Concept | |
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
Azizim moderator

| Konu: TAG Heuer Pendulum Concept Salı 23 Mart - 21:14 | |
| |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Salı 23 Mart - 21:26 | |
| Ben de bugun bu basligi acacaktim sonra usendim yapamadim, ellerine saglik dostum. |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Salı 23 Mart - 21:30 | |
| Ve de konsepte bayildim, yapanlara sapka cikariyor, bravo diyor ve artik bundan boyle tag heuer saatleri de ust sinif saatlere dahil ediyorum. |
|
 | |
Azizim moderator

| |
 | |
Misafir Misafir

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Salı 23 Mart - 23:41 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 23:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Çarş. 24 Mart - 9:30 | |
| Evet ama bu icat bence saatlerde tam bir devrim niteliginde, ve eger bu patent'i baskalari da kullanirsa galiba cok sey degisecek, kaldi ki vermeseler bile 20 yil sonra serbest piyasaya dusecek bu patent ve saat dunyasi degisecek bence. neyse bu konu ile ilgili bilgi ve yorumlari yarin yapacagim bugun zaman bulamayabilirim, cok ilginizi cekecegine eminim. |
|
 | |
Misafir Misafir

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Çarş. 24 Mart - 14:01 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 23:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
 | |
Samoglu

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 11:45 | |
| Hayran kaldım ,paylaşım yapan arkadaşın eline sağlık.Saat yayını kaldırılıp üstüne geliştirmişlerde.Pek çok kişinin hoşuna gider bence bu yeni sistem dakikliğinde farkı olmuşsa (Katil Balina) arkadaşa katılıyorum kesinlikle  |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 12:11 | |
| Simdi bu konuda yorumlar yapayim, bilgi esliginde, boylece yukarida ne demek istedigime de aciklik getirmis olurum. Oncelikle bu saatin konsepti. Saat, balans uzerindeki yay islevini iptal etmis. 4 adet miknatis ile balans 42.000 vurusu gerceklestiriyor. Tasinabilir saati gercek kilan seyin balans uzerindeki incecik yay oldugunu biliyoruz. O gunlerden bu yana bu sistem hic degismedi, o yay'i imal etmek te cok cok zor islemler gerektiriyor, hatta oyle ki bunu imal eden dunyada sadece iki veya uc fabrika var ve bunlar herkese servis sagliyorlar. Elbette ki bu arada bu yay hassasiyet konusunda da cok onemli, isi degisikliklerinden etkilenerek saatin hassasiyetine de etki yapiyor. Cok eski gecmislerden bugune kadar yapilan tum mekanik saatlerde bu yay sistemi var. Yani ben de dahil olarak tum koleksiyoncularin elindeki saatlerde de bu yay var. Bu yeni sistemdeki miknatis olayi artik yay gibi hassas ve sikintili bir parcaya gerek duymuyor. Miknatislarin ozelliklerini onlarca yil korudugu soyleniyor, bu da demektir ki bu miknatislarin birkac on yilda bir degismesi gerekiyor. Patent'i herkese hemen acacaklarini sanmiyorum, oncelikle cok yuksek fiyatlarla birkac yil bunun kaymagini yemek isteyeceklerdir. Fax'i dusunun ilk ciktigi yil luks bir otomobil fiyatina, ilk araba telefonu ciktiginda arabadan bile daha pahali bir fiyata aldigimi hatirliyorum, bu durumda ilk yillarda bu sistemin cok pahali olacagini dusunuyorum. Ama, ya daha sonra? Ya patent'i hemen kullanima acarlarsa? Ya da en gec 20-25 yil sonra patent serbestlesecegi icin herkesin kullanma sansi olacak. Bu durumda yay'li balans sitemine artik saat dunyasinin elveda diyecegini dusunuyorum. yedek parca olarak ta yedek miknatislar uretilecektir. Artik yeni saatlere yay takilmayacagi icin yay uretimi duracaktir. Gunumuzde torunumuza birakmayi planladigimiz saatler onlarin zamaninda artik yay uretimi kalkmis oldugu icin eger bu parca ihtiyaci olursa bulamayabileceklerdir. Diyelim ki 50 yil, 100 yil daha bulunabilecektir ama daha sonra artik bulunamaz hale geldiginde bugun sahip oldugumuz mekanik saatler yasama bir daha geri donmeyecek sekilde elveda diyeceklerdir.
Yani bir yesilcam filmi bitisi gibi SON ya da NOS |
|
 | |
deka

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 12:18 | |
| Açıklama çok hüzünlü olmuş, her ne kadar anlattığın gibi de olsa bunu zaman gösterecek, belki elimizdeki saatler,daha özgün ve nostaljik, daha mekanik olduğu için değeri artacak, hatda yay üretimi devam edcek,kimbilir, aslında bu saat de mekanik olmakla birlikde sanki bana değilmiş gibi geliyor, daha alışamadığımızdanmıdır, nedir? _________________ en iyi saat, benim olandır. en iyi saat, Limitli Türksaat-Hezarfen  |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 12:21 | |
| Yok yok, seiko gibi degil, icinde hicbir elektronik devre vs yok, full mekanik, inanilmaz bir bulus yaparak miknatisin manyetik alanini cok cok ince hesaplamalarla kullanmislar, iste bunun icin sapka cikardim zaten. |
|
 | |
watcher Admin

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 12:33 | |
| Konuyu uzerinde yaptigimiz sohbetler nedeni ile artik fotograf bolumunde kalmasindansa buraya tasidim. |
|
 | |
Misafir Misafir

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Perş. 25 Mart - 13:25 | |
| |
|
 | |
KALİİMER
 | Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Ptsi 26 Mart - 14:52 | |
| bu saati kuvarsit watch.com dan alsak problem yasarmıyımm |
|
 | |
bootsector

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Ptsi 26 Mart - 17:52 | |
| Bu saatin fiyatı belli midir acaba? |
|
 | |
Analyzer

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Salı 27 Mart - 17:56 | |
| Kuvarsit'ten alsan sorun yaşamazsın ama bence bu modeli alma |
|
 | |
vervito

| Konu: Geri: TAG Heuer Pendulum Concept Çarş. 28 Mart - 0:10 | |
| Tag aldı başını gidiyor. Hiç sevmesen de Tag'i hakkını vermek zorundayım. Pendulum ve 1/1000 Mikrotimer ile saatlerle ilgili bir çok algıyı değiştirdiler. Bu tarz innovasyonların haberlerini hep zenith'den almak istemişimdir doğrusu... _________________ Hezarfen-Rumi-Avicenna
|
|
 | |
| | TAG Heuer Pendulum Concept | |
|